BOVEN DE €50, GRATIS VERZENDING BINNEN NL

Hoe mijn interesse voor natuurlijke huidverzorgingsproducten is ontstaan

Hoe mijn interesse voor natuurlijke huidverzorgingsproducten is ontstaan

Ik kan niet zeggen dat ik sinds jongs af aan al bezig was met het verzorgen van mijn huid, en dat ik gebruik maakte van allerlei zelfgemaakte natuurlijke huidverzorgingsproducten, want het was echt verre van dat! Hoe vaak dat ik thuis kwam, totaal onder het stof van bouwplaatsen die wij zagen als speelterrein, met open knieën, ellebogen en schaafwonden, is niet op twee handen te tellen (of 3). Bij thuiskomst was het echt niet even mijn huid een boost geven of extra zorgzaam ervoor zijn. Nee, de volgende dag was het gewoon uierzalf, of wat er toendertijd binnen handbereik was, opsmeren en weer gaan. 

Wat heeft uiteindelijk dan toch mijn interesse gewekt? Dat vertel ik in deze blog..


Side note: ik heb vroeger altijd last van eczeem gehad, en vooral heftige periodes in de zomermaanden. Tegenwoordig heb ik alleen nog in het begin van de zomer eczeem, gelukkig een heel stuk minder dan vroeger en alleen bij m’n elleboogplooien, en veel minder heftig. 

 

Waar begon het

Het begon voor mij toen ik ergens in 2014 gefascineerd raakte toen ik toevallig een winkel binnen stapte met alleen maar natuurlijke zepen en huidverzorgingsproducten. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor me open. Dit was echter nog ver van de gedachte om zelf een bedrijf op te zetten met gelijknamige producten.. daarover later meer. 
Ik begon dus met de overstap naar natuurlijke zepen en merkte dat mijn huid daar beter op reageerde; geen droge huid meer, en geen allergische reacties op heftig, schuimende douchegels of badzepen. 

Het was medio 2017 toen één van mijn zussen op zoek was naar African
Blacksoap en erbij zei “
in facebook groepen is er vet veel vraag naar”. 
Mijn eerste gedachte was toen om African Blacksoap groot in te kopen en dit vervolgens weer te verkopen in Facebook-groepen omdat er “vet veel vraag” naar was. Zo gezegd, zo gedaan. 
Hier is dus de transitie ontstaan van mijn enthousiasme voor natuurlijke huidverzorgingsproducten, naar het inkopen en verkopen ervan. Hier begon voor mij de echte verdieping in de verschillende producten, de voordelen ervan en de landen waar ze vandaan kwamen.

Jair in Marokko opzoek naar traditionele arganolie flesjes


Al snel volgde een eigen website (destijds nog via Wordpress + Woocommerce in elkaar gezet), merknaam en nog meer producten. 
Bij het selecteren van de producten hanteerde ik, en hanteer ik nog steeds, de volgende criteria: het product moet 100% natuurlijk zijn, het moet komen uit een land van Afrikaanse origine, het amazone- of het Caraïbisch gebied en het moet ingekocht worden bij lokale leveranciers zonder tussenkomst van andere partijen of keurmerken. 

"Uiteraard ben ik blij om te zien hoe een idee is uitgegroeid tot een cosmetica merk, maar voor mij komt de meeste voldoening uit het feit dat we op deze manier verschillende leveranciers helpen om hun producten/ingrediënten op de westerse markt te brengen"

 

De ontwikkeling van Andelia

African Blacksoap is dus het allereerste product van Andelia. Inmiddels is ons assortiment uitgebreid met verschillende natuurlijke haar- en huidverzorgingsproducten met herkomst uit o.a.: Ghana, Nigeria, Tsjaad, Brazilië, Suriname, Marokko, en Gambia.

 Tonka moisturizer started vs going - Andelia


Waar we eerst enkel de producten inkochten, in onze eigen potjes en flesjes deden en dit vervolgens aanboden op de Europese markt, hebben we in 2021 eindelijk de eerste stap gemaakt naar het zelf ontwikkelen van twee eigen, authentieke producten binnen onze eigen productielijn ‘Andelia Divined’. 

Andelia Divined bestaat uit baby olie en baby lotion, en de hoofdingrediënten zijn afkomstig uit Suriname en Ghana.   

De mooiste ontwikkeling vind ik persoonlijk het in contact staan met de lokale bewoners en leveranciers van verschillende landen. Uiteraard ben ik blij om te zien hoe een idee is uitgegroeid tot een cosmetica merk, maar voor mij komt de meeste voldoening uit het feit dat we op deze manier verschillende leveranciers helpen om hun producten/ingrediënten op de westerse markt te brengen. Natuurlijk doen wij dit wel met een geheel eigen branding. 

 

Mijn persoonlijke missie binnen de onderneming 

Mijn persoonlijke missie met Andelia is het helpen van ontwikkelingslanden en hun lokale economieën. Dit doen we niet door te beloven dat een bepaald percentage van de winst naar het ontwikkelingsland gaat, of dat er voor elke order van €50,- een kind een maaltijd krijgt. We doen dit door de lokale leveranciers in de verschillende ontwikkelingslanden, structureel onderdeel te laten zijn van onze bedrijfsvoering waardoor we een lange en duurzame relatie met hen opbouwen.
Zodra wij groeien, groeien zij met ons mee. Wij hebben hen letterlijk nodig om onze bedrijfsvoering te kunnen voortzetten en daar betalen wij graag een eerlijke prijs voor.  Hierdoor creëren wij een win-win-win situatie voor iedereen, de leverancier, de klant en wij. 
 

Jair Zeegelaar over zijn persoonlijke verhaal met Andelia

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd