GRATIS VERZENDING VANAF €50,- BINNEN NL

Gastblog: Mary-Ann gaat op vakantie en neemt mee: Sabon Beldi & Krappa olie

Gastblog: Mary-Ann gaat op vakantie en neemt mee: Sabon Beldi & Krappa olie
Als orthomoleculair coach ben ik groot voorstander van natuurlijke producten en altijd op zoek naar nieuwe verzorgingslijnen voor mezelf maar ook om te adviseren aan m’n klanten.
In m’n praktijk heb ik regelmatig klanten met diverse huidklachten en ik adviseer het liefst producten zonder parabenen, sulfaten, siliconen, parfum en alcohol.
In m’n praktijk help ik mensen te werken aan hun gezondheid van binnen naar buiten, d.w.z. werken aan de inwendige gezondheid zodat de buiten kant ook weer gaat stralen.
En adviseer vervolgens ook producten die van buiten naar binnen werken, zoals producten die je op de huid smeert als crèmes, oliën, zeep, deodorant etc.


Zo toevallig… Paar weken geleden vertelde een tante me heel enthousiast over een natuurlijk huidverzorgingsmerk. Heel nieuwsgierig heb ik contact met Jair Zeegelaar opgenomen en in een daaropvolgende Zoomgesprek heeft hij me de ins- and outs verteld over Andelia en de oorsprong van de ingrediënten. Geweldig gesprek waardoor ik alleen maar nieuwsgieriger werd naar de producten.
En als bonus heb ik een proefpakketje mogen ontvangen om uit te proberen.

2 producten heb ik meegenomen tijden m’n weekje vakantie in juli naar Sardinië.
Terwijl ik even naar buiten kijk terwijl ik deze blog typ, regent het en is het even troosteloos. Wat een verschil vorige week op het eiland waar het de hele week gemiddeld 30 graden was en een felle zonkracht.
Super blij dat ik de Andelia producten heb meegenomen aangezien m’n huid wel een beetje extra kan gebruiken

Andiroba oil (Krappa olie)


Krappa is een boomsoort uit de familie Meliaceae (Mahoniefamilie) en komt voor in het Amazonegebied, Centraal-Amerika en de Caraïben en de olie wordt uit de zaden gewonnen.
Krappa wordt gebruikt als afweermiddel tegen insecten en voor versterking en voeding van het haar, werkt ontstekingsremmend, verzacht en voedt en verkwikt de huid.
Wat me al meteen bevalt is het formaat van het potje van 100ml. Dit maakt het makkelijk om mee te nemen op vakantie.
De geur is de eerste keer even wennen. Het heeft een doordringende grondige geur.
Het ruikt erg gezond zeg maar 😊 maar gelukkig vervliegt de geur snel.
De werking daarentegen is top! Ik had 2 dagen last van rode huid bij m’n knieën en schouders omdat ik te lang in zon had gezeten en vergeten was zonnebrand te smeren. Na eerste keer smeren verminderde de roodheid en tweede keer smeren uurtje later, voelde de plekken niet zo warm meer aan. Ik had ook geen last van insecten bultjes of prikjes deze vakantie.
Fijn product om mee te nemen op vakantie: echt een aanrader, ook als je last hebt van droge huid. Ondanks de zeer warme temperaturen en felle zonkracht heb ik geen last gehad van een droge huid.

Sabon Beldi (Marokkaanse black soap)

Sabon Beldi is gemaakt van zwarte olijven en olijfolie uit Marokko en heeft een helende en verzorgende werking voor de beschadigde huid en is vrij van sulfaten, siliconen, parfum of alcohol en zit vol vitamine A en E.

Sabon Beldi Andelia Sardinie
Foto credits: Irina de Graaf (la-taurina.nl)

 

Als ik het potje open draai zie ik dat de ‘black’ soap wat bruingroen van kleur is, een dikke gelei achtige structuur heeft met een lekkere zachte geur. Het is even wennen dat de zeep bijna niet schuimt.
Het is een fijne zeep, vooral na een hele dag in de felle zon en ik merk meteen dat zeep niet erg hoeft te schuimen om z’n werk goed te doen.
Op de eerder vermelde rode plekken, heb ik de zeep van tevoren opgesmeerd en lekker lang laten intrekken, voordat ik terug in de hotelkamer onder de douche heb afgespoeld….

Sabon Beldi Mary-Ann in Italie
Foto credits: Irina de Graaf (la-taurina.nl)

 

En dat was HEERLIJK! De huid voelde weer helemaal zacht en volledig schoon, ook na een intensieve dag in de zon (veel gewandeld, sportoefeningen gedaan en toerist geweest) zonder het trekkerige gevoel. Het droogt de huid niet uit.
Twee dagen, na lekker vaak een duik in het zwembad te hebben genomen, heb ik de zeep weer lekker lang laten intrekken. Werkt voor mij ook erg goed tegen uitdroging na gezwommen te hebben in het zwembad boordevol chloor.

 


Ook is het is fijn dat ik zowel voor m’n lichaam als m’n gezicht dezelfde zeep kan gebruiken. Vooral op vakantie is het handig als er weer een potje minder in de toilettas mee hoeft.

Ik ga de rest van de producten ofcourse ook nog testen, maar ben al om!
Andelia heeft goede, gezonde natuurlijke producten die voor een ieder goed is, droogt de huid niet uit maar voedt het juist en kan dagelijks worden gebruikt.

En als je nog vragen hebt over de producten of bij welke klachten je welke producten kan gebruiken, dan is Jair bereikbaar om toelichting te geven.

Jair, dank je wel dat ik de producten mag uitproberen en ik hou je op de hoogte van het uitproberen van de andere producten.

---

Meer informatie over de Sabon Beldi / Black soap 

Meer informatie over de Krappa olie 
 

 

Mary-Ann is Orthomoleculair coach binnen haar eigen praktijk verstandiggezond.nl. Meer weten over haar dagelijkse werkzaamheden of over haar beroep als orthomoleculair coach? Neem dan een kijkje op haar website.


 

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd