BOVEN DE €50, GRATIS VERZENDING BINNEN NL

Frequently Asked Questions

Hier beneden zie jij de meest gestelde vragen door onze (potentiele) klanten. Wie weet zit jouw vraag hier ook tussen. Bekijk gerust ons FAQ zodat wij het antwoord kunnen geven op jouw vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan gerust een mailtje naar info@andelia.nl

Gebroken haar komt voor wanneer het haar poreus is geworden. De oorzaken hiervan kunnen onder andere chemische behandelingen of hitte bronnen (denk hierbij aan bijvoorbeeld styltangen) zijn. Hierdoor wordt namelijk het haar verzwakt waardoor het beter in een bepaalde model/kleur komt.

Andelia heeft twee producten die hier antwoord op bieden. Namelijk de Chebe poeder en de Tonka olie.

De Chebe poeder wordt op het haar zelf gebruikt. Chebe poeder heeft o.a. de voordelen dat het jouw haar steviger maakt en dat het meer hydratatie vasthoudt. De Tonka olie wordt gebruikt op de hoofdhuid wat zorgt voor een gezonde hoofdhuid en dat het haargroei stimuleert. De twee producten zijn een prima combinatie om jouw haar helpen te herstellen en weer gezond te maken.

De Tonka olie wordt over het algemeen gebruikt op de hoofdhuid zodat het nieuwe haar wat uit uw hoofd groeit weer gezond is. Ook kunt u de Tonka olie gebruiken om het haar te sealen.

De eerste vraag die wij stellen is of de oorzaak van de alopecia inwendig of uitwendig is. Het verschil tussen inwendig en uitwendige alopecia is dat inwendige alopecia te maken heeft met stress en/of trauma's die je hebt ervaren en daar reageren zowel jouw hoofdhuid als haarzakjes op. Bij uitwendige alopecia (tractie alopecia) komen de oorzaken van buitenaf, zoals het te strak vlechten van het haar, een te strakke staart of te strak weaven.

Bij tractie alopecia kan je het beste gebruik maken van de Tonka olie. LET OP, het is de bedoeling dat de Tonka olie op de hoofdhuid worden gesmeerd. Het hoeft dus niet zo zeer in het haar zelf worden gesmeerd. Lees hier meer over beide producten.

Bij beschadigd haar door heat damage heeft jouw haar ernstige behoefte aan twee dingen: proteine en hydratatie. Een masker maken van kokosolie zal hierbij helpen. Kokosolie is van zichzelf geen proteine maar reageert wel als een proteine. Daarnaast kan je Chebe poeder gebruiken om het haar weer te versterken en om zoveel mogelijk hydratatie vast te houden.

Experimenteer ook eens met zelfgemaakte maskers met avocado en/of banaan, beide zitten namelijk boordevol proteine (prak beide vruchten wel eerst door een zeef, zo voorkom je dat er 'draadjes' in je haar achterblijven.

Gelukkig ben je niet de enige want dit is een veel voorkomend probleem. En het goede nieuws is, het gaat 9 van de 10 keer ook vanzelf weer over. Je hoeft hier praktisch niets voor te doen. Gaat het niet snel genoeg voor jou? Dan kan je jouw haargroei stimuleren met een combinatie van Tonka olie en Chebe poeder. Maar geen paniek dus, ga vooral lekker genieten van het nieuwe wondertje wat jij op de wereld hebt gezet. Gefeliciteerd!

Heb jij dit alleen tijdens de koudere herfst / wintermaanden? Of is dit het hele jaar door? Wanneer dit alleen in de koudere maanden plaatsvindt betekend dat jouw haar (net als jouw huid) wat extra aandacht nodig heeft. Je merkt dat veel producten en oliën door je haar wordt opgezogen en dat niets echt blijft zitten. Dit komt doordat je haarschubben volledig open staan. Je hebt dus een product nodig die jouw haar sealed (de haarschubben weer sluit). Hiervoor kan je een olie zoals Kokosolie gebruiken of een boter zoals Sheabutter.

.

Tonka olie stimuleert haargroei, doordat het de poriën in de hoofdhuid open gooit. Hierdoor komt de bloedsomloop in de hoofdhuid opgang waardoor het de haargroei stimuleert.

LET OP! Tonka olie maakt dus geen Keratine aan (het bestanddeel waaruit haar bestaat).

De Tonka olie van Andelia wordt gemaakt door verwaardigd op de inheemse manier. Hierbij wordt de olie uit de boon zelf geperst. Het is dus geen hydrolaat waarbij de boon in een andere olie wordt getrokken.

Er zijn een hele reeks aan Tonka olien op de markt te verkrijgen. Het verschil in de meeste gevallen met de Tonka olie van Andelia is dat veel van de oliën hydrolaten zijn. Dat betekent dat de tonkabonen in een andere olie worden gestopt en ze de bonen laten "trekken". Bij de Tonka olie van Andelia is het zo dat de olie uit de boon wordt geperst. Dit zorgt ervoor dat de Tonka olie van Andelia een geconcentreerde olie is.

De Tonka producten zijn goed voor het stimuleren van haargroei. Dit gebeurd doordat het de poriën van de hoofdhuid open gooit waardoor de hoofdhuid gaat ademen. Hierdoor komt de bloedsomloop beter opgang, wat de haargroei stimuleert.

Tonka producten zijn inderdaad ook geschikt voor kinderen. Gezien de concentratie van de producten raden wij het wel aan om er voorzichtiger mee om te gaan.

Chebe poeder laat het haar zelf niet groeien. Wat Chebe poeder wel doet is het haar versterken en op die manier voorkomen dat het haar breekt. Doordat jouw haar niet meer breekt krijgt het dus langer de kans om te groeien, wat uiteindelijk resulteert in langer haar. Let dus op, de voedingstoffen voor het aanmaken van haar (keratine) zit dus niet in de Chebe poeder.

Donkere vlekken op de huid zijn meestal een teken van opgehoopte dode huidcellen. De African Blacksoap laten deze donkere vlekken vervagen door te exfolieren. Je hebt hier dus geen scrub voor nodig (een goede uitkomst voor de gevoelige huid).

Afhankelijk van de eczeem raden wij altijd aan om de Krappa olie te gebruiken. Bij eczeem in combinatie met een droge huid raden wij aan om kokosolie en/of cacaoboter te gebruiken. Dit is een olie dat uitermate geschikt is tegen eczeem (afhankelijk van hoe het eczeem ontstaan is).

Bij gevallen van psoriasis raden wij twee producten aan die de psoriasis onderdrukken. Namelijk de Krappa olie en de SheaCare Skin Elixer. Deze twee producten kunnen de psoriasis onderdrukken maar ze kunnen het niet compleet laten verdwijnen.
African Blacksoap is een goede zeep om mee te wassen in het geval van psoriasis maar het onderdrukt psoriasis niet.

Voor hardnekkige huidklachten zoals huidschimmels, ringworm etc. hebben wij de SheaCare Skin Elixer. Het is een 100% natuurlijk product en het is naar eigen zeggen de natuurlijke vervanger van de hormoonzalf. Het werkt namelijk hetzelfde zonder dat je de nare bijwerkingen van een normale hormoonzalf ervaart (o.a. dunner wordende huid).

Bij een extreem droge huid raden wij van de organic lijn de Sheabutter aan of de Cacaoboter. Beide producten hebben een hoge concentratie van vetten en trekken goed in de huid.

Aangezien vitamine E een weldaad is voor de huid hebben wij verscheidene product waar vitamine E inzit. Dit zijn de producten Arganolie, African Blacksoap, Moroccan Blacksoap en ongeraffineerde Sheabutter. Vitamine E heeft veel voordelen voor de huid. We hebben een aantal van deze voordelen op een rijtje gezet:

* het beperkt de celschade die de zon aan kan richten
* het kan in combinatie met vitamine C pigmentvlekken lichter maken
* het zorgt ervoor dat huidverzorgingsproducten dieper in de huid kunnen trekken
* het kan als antioxidant zijnde rimpels en tekenen van veroudering verminderen
* het beschermt de huid tegen vrije radicalen (die o.a.invloed hebben op huidveroudering

De Kokosolie en de ongeraffineerde Sheabutter van Andelia bevatten beide een SPF-filter. Deze filter zorgt ervoor dat het UV-straling blokkeert. Ze hebben beide een SPF-filter 8 dus wij raden wel aan om een ander product met een hogere factor te gebruiken als je gaat zonnen.

Wij werken over het algemeen niet met het Fairtrade handelsmerk. Dit omdat wij direct handelen met de locale boeren en hier direct goede prijsafspraken maken met de boeren zelf. Sommige van deze locale boeren zijn overigens wel aangesloten bij het Fairtrade handelsmerk.

Wanneer de bestelling voor 18.00u wordt geplaatst, kan je het de volgende dag verwachten (op werkdagen). Plaats je een bestelling in het weekend dan wordt jouw bestelling maandag verstuurd en kan je het vervolgens dinsdag in huis verwachten.

De verzendkosten bedragen €7,25 per bestelling. Als jouw bestelling boven het bedrag van €50,- zit, dan wordt jouw bestelling gratis verzonden.

Ons officiele logistieke partner is Postnl binnen Nederland & België.

Het artikel kan je retourneren via de dichts bijzijnde Postnl locatie. Afhankelijk van de reden van retour zijn de retourkosten voor eigen rekening of voor rekening van Andelia.

Het geld wordt teruggestort op de bankrekening die bij ons bekend is (waarmee jij jouw bestelling hebt afgerekend).

AIs het product verkeerd geleverd dan zijn de kosten namelijk voor Andelia. Is het product verkeerd besteld, dan zijn de kosten voor het retour zenden voor de klant zelf.

Als jouw bestelling nog niet is afgeleverd vragen wij in de eerste instantie om de Track & Trace link na te kijken zodat jij zelf kunt zien waar jouw bestelling is. Geeft deze link aan dat de bestelling geleverd is maar jij hebt niets ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij stellen dan een onderzoek in bij Postnl om na te gaan waar jouw bestelling gebleven is.

Ask Your Questions