GRATIS VERZENDING VANAF €50,- BINNEN NL

African Blacksoap vs. Marrocan Blacksoap wat zijn de verschillen?

African Blacksoap vs. Marrocan Blacksoap wat zijn de verschillen?

"Het is toch African Blacksoap en geen Marrocan Blacksoap?"


Dit is de vraag die wij tijdens het lanceren van onze nieuwe Marrocan Blacksoap veelvuldig kregen. Maar de Marrocan Blacksoap is een andere soort Blacksoap. In deze blog leggen wij jou de verschillen uit tussen de twee 100% natuurlijke zepen van Afrikaanse bodem. 

Als eerst het woordje 'Black', waar staat dat voor?

Bij de Marrocan Blacksoap komt het woordje 'Black' van de zwarte olijven die gebruikt worden om deze zeep te maken. De kleur van de zeep is overigens niet zwart maar donkergroen. In eigen land (Marokko) wordt de zeep Sabon Beldi genoemd. 
Bij de African Blacksoap komt het door de kleur van de zeep zelf. Officieel is de zeep niet echt zwart maar heeft het een licht tot donkerbruin-achtige kleur. 

De oorsprong van de verschillende zepen

Marrocan Blacksoap / Sabon Beldi

De Marrocan Blacksoap wordt gemaakt in Marokko van zongerijpte zwarte olijven. Deze zeep, ook wel Sabon Beldi genoemd, wordt in Marokko zeer veel gebruikt met name in badhuizen. De zwarte olijfzeep heeft een neutrale tot aardse geur en heeft een dikke pasta-achtige structuur. 

Waar is deze zeep goed voor? 

De combinatie van de olijven en de olie heeft een helende en verzorgende werking voor de (beschadigde) huid. De voedende olijfolie helpt om een droge huid te voorkomen en verminderd rimpels, eczeem en zelfs psoriasis. 

De zeep zit boordenvol vitamine A en E wat zowel helpt tegen een droge huid, de olie de jouw huid zelf aanmaakt in balans houdt en het laat de huid er gezonder uitzien.

 

African Blacksoap / Alata Samina

African Blacksoap (ook wel bekend als Alata Samina Ose Dudu of African Black Soap) is gemaakt van vellen van bakbanaan/plantain gemixed met as van cocoaschillen en schors van de Kerité (Shea) boom.

Waar is deze zeep goed voor?

Het is goed voor alle soorten huidtypes inclusief de oudere huid omdat er geen chemicaliën in zitten. Het kan zelfs gebruikt worden voor kinderen. Het kan gebruikt worden voor het gezicht, lichaam en haar. Ook deze zeep is een natuurlijke bron van vitamine A, E en bevat zelfs ijzer.

Wat zijn de verschillen in het gebruik van beide zepen?

Wat wij zelf hebben gemerkt is dat de African Blacksoap een zeep is die de huid grondig reinigt en dat de Marrocan Blacksoap meer een voedende werking heeft.
Waar bij na het gebruik van de African Blacksoap de huid droog aanvoelt, voelt dat niet zo bij de Marrocan Blacksoap. Dit komt door de olijfolie in de zeep die de huid voedt. 

Na het gebruik van de African Blacksoap is het daarom ook ten zeerste aan te raden om de huid goed in te smeren met een boter of een olie. 

Wist je trouwens dat deze twee zepen heel goed samenwerken. Over het algemeen gebruik je de African Blacksoap namelijk als een diep reinigende zeep en gebruik je deze om de 2 a 3 dagen. De Marrocan Blacksoap is een voedende zeep en die kan je elke dag gebruiken. Dus dat betekent dat je vijf dagen per week je huid lekker kan voeden en om de drie dagen je huid een diepe reiniging geeft. 

En dan nu de vraag aan jou, welke zeep wordt jouw favoriet? 
 

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd