GRATIS VERZENDING VANAF €50,- BINNEN NL

7 tips voor een stralende huid tijdens de herfst- en wintermaanden

7 tips voor een stralende huid tijdens de herfst- en wintermaanden

1. Voor de (extra) gevoelige huid 

Heb jij een super gevoelige huid of huidproblemen zoals psoriasis of eczeem? Dan ervaar je wellicht een branderig gevoel en heb je last van een overgevoelige huid tijdens seizoensveranderingen.
iIn dit geval kan jij je huid het beste verwennen met essentiële oliën, serums, crèmes en boters. Onze ongeraffineerde sheabutter is bijvoorbeeld een product dat de collageen productie in de huid stimuleert waardoor de huid sneller en beter herstelt. Dit geldt trouwens ook voor oliën die collageen ondersteunen zoals Arganolie, die naast het stimuleren van collageen ook boordevol vitamine E zit. 

2. Gebruik een DIKKE(RE) Moisturizer

Door klimaatveranderingen is het belangrijk om tijdens de koude maanden een dikkere moisturizer te gebruiken, in vergelijking tot de moisturizer die je gewend bent om te gebruiken tijdens de warme maanden.
Het gebruiken van een dikke moisturizer compenseert het gebrek aan vochtigheid in het nieuwe klimaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van Cacaoboter of Sheabutter in plaats van een olie die snel intrekt. Hierdoor krijg je binnen de kortste keren weer een stralende huid. 

3. Lippenbalsem & Oogcrème

Twee dingen die echt onderdeel zouden moeten zijn van je huidverzorgingsroutine, nu het kouder wordt, zijn ongetwijfeld lippenbalsem en oogcrème. Onze huid houdt namelijk niet van klimaatverandering. Maar door lippenbalsem en oogcrème toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine, help jij je huid zoveel mogelijk op weg om deze verandering behoedzaam te ondergaan. 

4. Verminder het gebruik van scrubs of exfolianten

.Let wel; we hebben het hier over verminderen, niet over definitief stoppen.
Het verminderen van exfolianten is namelijk nodig tijdens de transitie van warme lucht naar koude lucht.
Waar je bij warme temperaturen geen last hebt tijdens het exfoliëren van de huid (doordat er meer vetten in de huid zitten) kan dat wel het geval zijn bij de koudere temperaturen en drogere lucht. We raden je daarom aan om het slechts enkele keren per week te gebruiken.
Gebruik je nu regelmatig scrubs? Probeer dan eens onze Moroccan Black Soap. Ondanks dat deze zeep ook een exfoliant is, voedt het de huid omdat het rijk is aan Vitamine A en E. Dus voor een stralende huid, is dit the way to go! 

LET OP!
Een algemene misvatting is dat tijdens de herfstdagen, wanneer de huid schilferiger is dan tijdens de zomermaanden, een exfoliant of scrubben dit beter maakt. Maar.... het is juist het omgekeerde. Scrubben verergert het proces.
De beste optie is om een milde exfoliant (Morrocan Black Soap/ Sabon Beldi) te gebruiken in combinatie met een goede moisturizer
.  

 

5. Denk aan je vitamine C inname

Vitamine C werkt extra goed tijdens de koude maanden en helpt de SPF-straling tegen te gaan. SPF stralen proberen de huid binnen te dringen wanneer de zon schijnt tijdens de koude maanden.
Daarnaast zorgt Vitamine C ook voor een gelijke pigmentatie van de huid en het stimuleert de productie van collageen, wat zorgt voor een glanzende huid.

Het mooie van vitamine C is dat je het ook in kan nemen. Denk hierbij onder andere aan fruitsoorten zoals kiwi’s, limoenen en sinaasappels, die beide boordevol vitamine C zitten. 

6. Gebruik luchtbevochtigers in huis

De laatste tijd is het een trend en dat is niet geheel zomaar. Naast dat de luchtbevochtigers (afhankelijk van welke essentiële oliën je gebruikt) zorgen voor een betere humeur en meer energie, zorgen ze ook voor meer vochtigheid in de lucht tijdens de koude maanden, en dat komt jouw huid weer ten goede. 

7. Het gebruik van warm water

Net als met de warmte van de verwarming, is ook warm water niet je beste vriend (yes I know ladies, I know).
Je kan dus het beste je gezicht wassen met lauwwarm water in plaats van heet water.

 

Onze producten die wij aanbevelingen naar aanleiding van deze blog:

Bronnen:

https://www.vogue.co.uk/beauty/article/autumn-skin-routine
https://www.realsimple.com/beauty-fashion/skincare/anti-aging-tricks-for-life

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd