BOVEN DE €50, GRATIS VERZENDING BINNEN NL

Tonka: De Wonderboon voor Haargroei & Aroma therapie

Tonka: De Wonderboon voor Haargroei & Aroma therapie

De tonkaboon staat al sinds jaar en dag bekend om zijn geweldige vanille/anijsachtige geur en werd zelfs een geruime tijd gebruikt als vervanger van de vanillesmaak in verschillende desserts. Maar door een te hoog coumarine-gehalte in de tonkaboon wordt dit niet meer toegepast.
Toch wordt de tonkaboon nog dagelijks gebruikt voor aromatherapie en heeft de tonkaboon haargroei stimulerende eigenschappen.

Wij gaan het in dit blog hebben over de, uiteraard, Tonkaboon!

De tonkaboon

De tonkaboon komt van de dipteryx odorata, of makkelijker gezegd, de tonka boom. Deze boom geeft om de vijf jaar vrucht en groeit in Midden-, Noord- en Zuid Amerika in inheemse gebieden. De inheemse bevolking van Suriname gebruiken de tonkabonen voor verschillende medicinale doeleinden. Hier komt officieel ook de tonka olie van Andelia vandaan, wat gecultiveerd is door Marlon Rozenblad. 

Tonka olie: Wat zijn de verschillen?

Tonka olie kan op allerlei manieren worden bereid omdat je eigenlijk alles tonka olie kan noemen zodra het bestanddeel tonka in de olie zit. Dit wilt niet zeggen dat alle tonka olien, pure tonka oliën zijn. Er zijn namelijk verschillen tussen de pure tonka olie of een hydrolaat dat tonka olie wordt genoemd.
Bij pure tonka olie wordt de olie uit de tonkaboon zelf geperst. Dit is een intensief proces en zijn veel tonkabonen voor nodig. Hier praat je over meer dan duizenden bonen per liter. Na dit proces heb je een heel geconcentreerde olie. Deze olie heeft een amber/bruin achtige kleur.
Bij een hydrolaat is het zo dat er tonkabonen worden ‘getrokken’ in een andere olie. Er wordt dus een drager olie gebruikt waar tonkabonen in worden gestopt. De tonkabonen blijven voor verschillende periodes in de olie zitten, zodat de olie de eigenschappen van de tonkaboon in zich op kan nemen. Deze oliën hebben veel kleurvarianten. Ze verschillen van een troebele donkerbruine olie tot een compleet heldere olie. 

De tonka olie van Andelia

De tonka olie van Andelia wordt vervaardigd door Marlon Rozenblad. Marlon Rozenblad (tevens kapper en haar/hoofdhuid specialist met meer dan 40 jaar ervaring in het kappersvak) vervaardigd de tonka olie, door de olie uit de boon zelf te persen. Wat je hierdoor krijgt is een 100% pure tonka olie.

Tonka olie en het stimuleren van haargroei

Tonka olie stimuleert haargroei doordat het de bloedsomloop in de hoofdhuid op gang brengt. Het is niet zo dat tonka olie ervoor zorgt dat er meer haar ontstaat. Haar bestaat namelijk uit het eiwit keratine.

"Heel fijn olie. Geur licht naar vanilia en het is heel makkelijk om het in te wrijven . Of nou het olie of de oliecreme klein beetje is al genoeg. Kan lang mee . Ik ben heel tevreden"

- Angelina Melcherts via Product Reviews

Hoe kan ik tonka olie gebruiken voor haargroei? 3 stappen plan

  1. Begin met het maken van scheidingen in het haar zodat u de olie gemakkelijk op de hoofdhuid kunt aanbrengen.
     
  2. Druk de dispenser voorzichtig in zodat de olie per druppel uit de dispenser komt. Druppel vervolgens de tonka olie op verschillende plekken per scheiding
     
  3. Gebruik de vingertoppen om de tonka olie dun uit te smeren over de gehele scheiding. Masseer vervolgens de tonka olie goed in de hoofdhuid. 

 

 

 

Aromatherapie

De geur van tonkabonen worden in de aromatherapie gebruikt om stress te verminderen. De geur zou een kalmerende werking hebben op zowel lichaam en geest.

Funfact: Wist je dat tonkabonen tot de jaren veertig in Venezuela als wettig betaalmiddel werd gebruikt? 

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd