BOVEN DE €50, GRATIS VERZENDING BINNEN NL

3 Simpele DIY Haarmaskers & Scrubs voor gezond haar

3 Simpele DIY Haarmaskers & Scrubs voor gezond haar
Een gezonde hoofdhuid is de basis voor stralend haar en een zelfverzekerde uitstraling. Gelukkig kunnen we de gezondheid van onze hoofdhuid bevorderen met behulp van natuurlijke ingrediënten die gemakkelijk thuis te vinden zijn. In deze blog delen we enkele eenvoudige recepten voor zelfgemaakte haarmaskers en scrubs, met ingrediënten die bekend staan om hun voedende en exfoliërende eigenschappen.

 

Kokosolie Haarmasker

Kokosolie staat bekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Dit masker is ideaal voor droge en beschadigde hoofdhuid.

Recept:

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 eetlepel honing

Meng de kokosolie en honing goed door elkaar en breng het aan op je hoofdhuid. Laat het masker 30 minuten intrekken en spoel het daarna grondig uit met lauw water.

Sheabutter Scrub

Ongeraffineerde sheabutter is rijk aan vitaminen en vetzuren, perfect voor het voeden van de hoofdhuid en het verminderen van ontstekingen.

 
Recept:

  • 2 eetlepels ongeraffineerde sheabutter

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • Een paar druppels essentiële olie naar keuze (zoals lavendel of tea tree) 

Mix de sheabutter, bruine suiker en essentiële olie goed door elkaar tot een pasta. Masseer de scrub zachtjes in op je hoofdhuid en laat het 15-20 minuten zitten. Spoel daarna grondig uit met water.

Arganolie Haarmasker

Koudgeperste arganolie staat bekend om zijn hydraterende en herstellende eigenschappen, perfect voor droge hoofdhuid en beschadigd haar.

Recept:

  • 2 eetlepels koudgeperste arganolie

  • 1 geprakte avocado

Meng de arganolie en geprakte avocado tot een glad mengsel. Breng het masker gelijkmatig aan op je hoofdhuid en haar en laat het 30 minuten intrekken. Spoel vervolgens grondig uit met lauw water.

Door regelmatig gebruik van deze natuurlijke haarmaskers en scrubs kun je de gezondheid van je hoofdhuid verbeteren en genieten van glanzend, gezond haar. Wil je deze ingrediënten zelf uitproberen? Je vindt ze in onze Andelia collectie, waar we alleen de puurste en meest natuurlijke producten aanbieden voor jouw haar- en huidverzorgingsroutine.

Bekijk hier onze Virgin Kokosolie 
Bekijk hier onze ongeraffineerde Sheabutter
Bekijk hier onze koudgeperste Argan olie 

Blijf stralen!

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd