BOVEN DE €50, GRATIS VERZENDING BINNEN NL

Waarom Sheabutter met Vitamine-E goed is voor de babyhuid!

Waarom Sheabutter met Vitamine-E goed is voor de babyhuid!

Voor je pasgeboren baby wil je natuurlijk dat alles het beste van het beste is. Zo kijk je goed naar de voeding die ze binnen krijgen en let je erop dat producten geen “troep” bevatten.
Dit wil je tevens ook voor het tere huidje van je pasgeborene. Een van de puurste en natuurlijke producten, die in 85% van de cosmetische middelen zit, en die geen troep bevat is ongeraffineerde Sheabutter. Je hebt hier vast en zeker weleens van gehoord. Maar waarom is specifiek sheabutter dan zo goed voor de babyhuid? Dit gaan we onderzoeken in deze blog.

Sheabutter, de bestandsdelen

Vitamine-A

Retinol of vitamine A is een vet-oplosbare vitamine. Het kan in het lichaam worden gemaakt van bèta-caroteen, wat daarom ook wel pro-vitamine A wordt genoemd. 

Waar is vitamine-A goed voor?

Vitamine-A speelt een belangrijke rol in het lichaam.

  • Zo is het goed voor het gezichtsvermogen, door vitamine-A kunnen je ogen zich aanpassen aan het schemerlicht 
  • Draagt het bij aan een normale werking van het afweersysteem
  • Speelt het een rol bij de ontwikkeling van het ongeboren kind en de groei van kinderen
  • Is het betrokken bij de aanmaak van huidcellen en cellen in je luchtpijp, haar, tandvlees en longweefsel
  • Helpt het bij het gezond houden van de huid

Vitamine-A tekort

Een tekort aan vitamine A kan huidproblemen, dof haar, nachtblindheid en zelfs blindheid veroorzaken. 

Vitamine-E

Vitamine-E is een antioxidant. Dit betekent dat het in staat is om vrije radicalen tegen te gaan. Vrije radicalen zijn bijproducten in ons lichaam. Het zijn radicalen die een elektron missen en daarom instabiel zijn. 

Waar is Vitamine-E goed voor?

Vitamine-E staat ook wel bekend als tocoferol en het is de meest voorkomende vitamine in de huid. Dit omdat vitamine-E vrije radicalen tegengaat, die op hun beurt weer voor allerlei schadelijke effecten kunnen zorgen in het lichaam. De vitamine-E zit vooral in het talg van de bovenste huidlaag. Deze vitamine is ook een belangrijke barriere tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Vitamine F

Vitamine F is geen echte vitamine maar het is volgens skincare expert Danne Montague King, een term voor twee essentiele vetzuren namelijk: alfa-linoleenzuur en linolzuur. "Vitamine F" hydrateert de huid, heeft een ontstekingsremmende functie en herstelt de huidbarriere. 

Vetzuren

Sheabutter heeft vier belangrijke vetzuren, namelijk: stearinezuur, oliezuur, linolzuur en arachidezuur. De vetzuur van Sheabutter bestaat voornamelijk uit stearinezuur en oliezuur. 

De babyhuid, wat heeft het nodig in het eerste jaar?

De huid is ons grootste orgaan. Het is dus een must om er vanaf jongs af aan goed mee om te gaan, want het moet nog een lange tijd mee. Het mooie is dat een normale babyhuid  over het algemeen helemaal niet zo veel nodig heeft. De babyhuid bevat veel collageen en maakt veel lichaamseigen vetten aan, dit zorgt voor de elasticiteit in de huid.

Toch kan een babyhuid op zijn tijd wel wat extra’s gebruiken. Het komt namelijk ook voor dat op sommige plekken de huid schraal of droog is. Hoewel dit vaak onschuldig is kan het wel schilfers en/of jeuk veroorzaken.

Wat kan Sheabutter bijdragen aan de babyhuid?

Sheabutter is een rijke boter die volzit met vetzuren en vitamines. Deze vetzuren en vitamines beschermen de babyhuid en houden het gezond. De vitamines-A en -E waar de sheabutter vol mee zit helpen de collageen productie van de huid (dus ook prima te gebruiken voor de volwassen huid). Het gebruik van Sheabutter of producten die sheabutter bevatten, zoals onze babylotion, zorgen voor een beschermende barriére voor de babyhuid. Naast dat het de babyhuid heel zacht maakt, heeft het ook nog eens een schimmel remmende werking!

 

Fun fact: Wist je dat de Shea boom als heilig wordt beschouwd, vanwege de weldaad voor de huid, het haar, de schoonheid en de gezondheid? Shea butter schijnt ook het geheim te zijn van de legendarische schoonheid en Egyptische koningin Nefertiti.

 

Bron: 

Voedingscentrum

Andere blog over ongeraffineerde sheabutter is: 
5 redenen waarom je altijd sheabutter bij je moet hebben 
 

Ben jij voor het eerst op ons website en wil je weten wat andere klanten over ons service en producten zeggen? Bekijk ons reviews op Trustpilot!

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd