BOVEN DE €50, GRATIS VERZENDING BINNEN NL

Shea butter: 5 redenen waarom je dit altijd bij je moet hebben!

Shea butter: 5 redenen waarom je dit altijd bij je moet hebben!

Shea butter! Iedereen kent het! Ken je het niet, kijk dan meer is op de achterkant van je favoriete lotion of crème tje. Zie je Butyrospermum Parkii staan, dat is Shea butter. Doordat sheabutter zulke geweldige eigenschappen heeft wordt 80% van de wereldwijd geproduceerde shea butter gebruikt in de farmaceutische industrie.

Voor de mensen die het niet kennen: Wat is sheabutter nou eigenlijk?

Shea butter, ook wel bekend als karitéboter of sheaboter, is een vochtinbrengende boter, rijk aan vitamine A, E en F, dat wordt gemaakt van sheanoten (sheanuts). Deze sheanoten vallen van de zogeheten karitéboom, die in Afrika Boom des Levens wordt genoemd.


Shea butter wordt in West - en Oost - Afrika sinds jaar en dag al gebruikt voor het hydrateren van de huid en van het haar. Er is zelfs sprake van dat Cleopatra haar schoonheid te danken had aan het gebruiken van Shea butter.

Nu we duidelijk hebben wat Shea butter is en waar het vandaan komt, laten we het dan nu hebben over waarom jij het ook altijd bij je moet hebben.

Reden 1: Shea butter werkt perfect als een lippenbalsem of oogcrème

Door de boterachtig consistentie van deze heerlijke boter werkt het perfect als een lippenbalsem of als een oogcreme. Door de zowel verzeepbare delen als onverzeepbare delen in de shea butter heeft hydraterende en voedende eigenschappen voor de huid. Zo maakt het de huid elastischer en hydrateert het de droge huid. In dit geval de lippen dus. 

Reden 2: Shea butter beschermt jouw huid tegen UV-straling van de zon

Shea butter heeft een natuurlijke SPF7 en is dus daarom een natuurlijke zonnebrandcreme. Ga er niet mee in de velle zon zitten want daar biedt de SPF niet genoeg bescherming voor. Maar tijdens de nazon is shea butter prima om op te smeren als bescherming.
Ben je verbrand of begint je huid te vervellen na het zonnen? Gebruik dan een klein beetje shea butter op de plekken waar het nodig is. Doordat shea butter het aanmaken van collageen boost, zal het de huid snel helpen te herstellen.

Heerlijk product!Alles smeer ik er mee in. Mijn lijf, mijn gezicht, handen en haar. Het hydrateert en voed mijn huid erg goed. Ruikt subtiel.”
- Angela Zandbergen via ProductReviews
 

Reden 3: Shea butter boost de collageen in jouw huid

In het vorige stukje hebben we al het tipje van de sluier gelicht, dus we gaan er nu nog even op door. Sheabutter boost de collageen productie in de huid. Collageen zorgt ervoor dat de huid elastischer en strakker is. Naast het boosten van collageen bevat shea butter ook nog vetzuren (stearinezuur, linoleenzuur en palmitinezuur) die rimpels en vlekjes op de huid kunnen verminderen.


 

Reden 4: Vaak last van droge huid, smeer shea butter

Naast de voedende en verzorgende eigenschappen, heeft shea butter ook hydraterende eigenschappen. In het geval van een droge huid is shea butter echt een weldoener. Door de hydraterende eigenschappen zorgt het ervoor dat de huid gehydrateerd is en door de verzorgende eigenschappen zorgt het er ook voor dat de huid gehydrateerd blijft.

Aan de geur ben ik al gewend. Het voelt zacht aan en is makkelijk uit smeerbaar. Ik had last van eczeem met flinke jeuk en en een droge huid. Dankzij de 100% pure shea butter dat ik 2xper dag over mijn lichaam insmeert zie ik verbetering van mijn huid. Ik raad het anderen ook aan die last van eczeem hebben . Maar ook voor mensen die hun huid lief hebben . Mijn broer heeft geen eczeem maar gebruikt de shea butter ook voor zijn gezicht! Probeer het maar zal ik zeggen

- Milagro R. via Product Reviews

Reden 5: Shea butter vermindert ontstekingen

Door de eigenschappen van kaneelzuur die aanwezig zijn in shea butter (volgens een onderzoek in 2010) is deze geweldige boter ook nog eens ontstekingsremmend. Het vermindert huidontstekingen en helpt zelfs huidmutaties voorkomen. Door deze eigenschap kan shea butter zelfs helpen bij mensen met acne.

Shea butter van Andelia

De Shea butter van Andelia is ongeraffineerd en wordt vervaardigd in Ghana. Ongeraffineerd betekend dat de boter niet met chemische stoffen wordt verwerkt. Dit is de zogenaamde Graad A “raw” Sheabutter.

Bekijk de Shea butter van Andelia 

Meer producten met Sheabutter?

Sheasoaps: Probeer ook eens onze shea soaps, dit zijn zepen bestaand uit 80% sheabutter waar vervolgens verschillende 100% natuurlijke ingredienten aan zijn toegevoegd. 

Bekijk de verschillende Sheasoaps

Babylotion van Andelia: De babylotion van Andelia heeft twee 100% natuurlijke boters als hoofdingredienten, namelijk de ongeraffineerde shea butter en de 100% natuurlijke cacaoboter. Deze babylotion trekt snel in de babyhuid en geeft het alle gezonde voedingstoffen die het nodig heeft. 

Bekijk de Babylotion van Andelia

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd