Behoud zo lang mogelijk jouw zomerhuid

Heerlijk op vakantie geweest, je huid opgeladen met vitamine D en heerlijk je hoofd leeggemaakt terwijl je genoot van een exotische (non) alcoholisch drankje. Maar wanneer je vervolgens thuis komt is je huid opeens wat doffig…hoe kan dat? 

Hoe is jouw huid opgebouwd?

Melanine De meest bekende beschermingsmechanisme van de huid is de aanmaak van melanine. Dit zorgt voor de mooie bruine kleur die je krijgt als je veel in de zon zit. De bruine kleur is dus letterlijk een beschermlaag. Deze voorkomt namelijk schade aan de huidcellen als de keratinocyten.

Opperhuid De opperhuid (epidermis) bestaat voor een groot gedeelte uit deze keratinocyten die voornamelijk uit eiwitten zijn opgebouwd. De functie hiervan is dat het een soort pantser voor de huid is. 

Buitenste huidlaag De buitenste huidlaag (stratum corneum) bestaat uit dode huidcellen (corneocyten). Onder invloed van UV-straling neemt het aantal keratinocyten toe. Door deze toename krijg je uiteindelijk een dikkere opperhuid en buitenste huidlaag. Dit is dus ook meteen de reden van een wat doffere huid.

De beste manier om je huid te verzorgen na een zonvakantie?

Neem op de eerste plaats voldoende nachtrust. Dit is namelijk het moment dat je huid aan het werk gaat en dus nieuwe huidcellen aanmaakt. 

Blijf nog even de zonnebrandcremé doorgebruiken. Of wellicht een mildere versie met wat minder SPF. Het gaat hier vooral om nazorg en niet zo zeer om je huid nog meer te beschermen tegen de zon. 

Hydrateer je huid met een goede moisturizer die veel vitamine C & E bevatten. Denk hierbij aan onze Kokosolie en Sheabutter. Beide zitten ze vol vitamine E en beide hebben ze ook nogeens een SPF-filter.

Scrub regelmatig je huid, om de dode huidcellen weg te scrubben. Dit zal een gezonde celdeling stimuleren waardoor je huid een frisse en egale uitstraling krijgt.

Sheabutter ongerafineerd, 100% puur + GRATIS lipbalm formaat - 200gr - Andelia store
Sheabutter ongerafineerd, 100% puur + GRATIS lipbalm formaat - 200gr - Andelia store
Sheabutter ongerafineerd |  + GRATIS lipbalm Boter
Sheabutter ongerafineerd |  + GRATIS lipbalm Boter
Sheabutter ongerafineerd |  + GRATIS lipbalm 200ml - 500ml

Sheabutter ongerafineerd | + GRATIS lipbalm 200ml - 500ml

€7,95

Sheabutter is niet alleen een van de wonderen der natuur, maar het is ook een hele bijzondere. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor huidverzorging, babyverzorging en genezing. De Shea boom wordt als heilig beschouwd, vanwege de weldaad voor de huid, het haar, de schoonheid en de gezondheid. Shea butter schijnt ook het geheim te zijn van de legendarische schoonheid en Egyptische koningin Nefertiti. De wonderen van Shea butter op een rij. 

- Repareert rimpels, fijne lijntjes en littekens

- Antioxidanten

- Anti-inflammatoire eigenschappen

- Diep hydraterende werking

- Stimulerend voor de oppervlakkige microcirculatie

- Huidversteviging

- Huidbeschermend

- UV-bescherming

- Vitamine A & E

Wat is Sheabutter? 

Sheabutter wordt gewonnen uit de noten van de Shea boom (Butyrospermum parka), die groeit op de savanne van West-Afrika. De Engelse naam Shea komt van de Malinese naam “SII”, die heilig betekent. De Shea is een heilige boom en deze wordt ook met zeer veel respect behandelt. De bomen kunnen tot 60 meter hoog worden en tot 200 jaar oud. De boom begint pas vrucht te dragen na 20 jaar.

Sheabutter voor verzorging van huid en haar

De rijkdom aan waardevolle bestanddelen, de onverzadigde vetten met een groot deel van de “onverzoenbare” componenten, essentieel vetzuren, fystosterole, vitamine E  en vitamine D, provitamine A en allantoïne (zoals we al aangaven een bijzondere wonder van de natuur) maken Sheabutter tot een bijzonder huidverzorgingsproduct. Al deze bestanddelen bij elkaar maken van Sheabutter een superfood voor huid en haar.

Best hydraterende huidverzorgingsproduct

Sheabutter is een van de best hydraterende, antidaging regenererende en beschermende natuurlijke producten ter wereld. Het beschermt uw huid tegen UV-zonlicht, het barre klimaat, uitdroging en andere invloeden van buitenaf. Daarnaast versterkt het je huid door de productie van collageen te stimuleren. Het maakt de huid soepeler, meer gevoed en stralend. Mocht je dus last hebben van rimpels, fijne lijntjes en/of kraaienpootjes, zal Sheabutter deze problemen verzachten door de huid weer te herstellen en te voeden.

Als babyverzorgingsproduct

Omdat Sheabutter helemaal natuurlijk, zo rijk aan goede bestanddelen en zo hydraterende is, is het een ideaal product voor babyverzorging. Het is natuurlijk en zacht voor elk huidtype en bijzonder geschikt voor de tere en gevoelige huid van baby’s. Ook is het een perfect middel als genezer van eczeem of luieruitslag voor baby’s en kinderen.

DIY: Whipped Sheabutter!

Heb jij liever een whipped variant van de Sheabutter? En lijkt het je leuk om dat zelf te maken? Bekijk dan dit filmpje van vlogster Adede en volg de stappen om jouw eigen whipped Sheabutter te maken.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods

Dutch