BOVEN DE €50, GRATIS VERZENDING BINNEN NL

Behoud zo lang mogelijk jouw zomerhuid met deze tips

Behoud zo lang mogelijk jouw zomerhuid met deze tips

Heerlijk op vakantie geweest, je huid opgeladen met vitamine D en heerlijk je hoofd leeggemaakt terwijl je genoot van een exotische (non) alcoholisch drankje. Maar wanneer je vervolgens thuis komt is je zomerhuid opeens wat doffig…hoe kan dat?

Hoe is jouw huid opgebouwd?

Melanine, de meest bekende beschermingsmechanisme van de huid is de aanmaak van melanine. Dit zorgt voor de mooie bruine kleur die je krijgt als je veel in de zon zit. De bruine kleur is dus letterlijk een beschermlaag. Deze voorkomt namelijk schade aan de huidcellen als de keratinocyten.

Opperhuid De opperhuid (epidermis) bestaat voor een groot gedeelte uit deze keratinocyten die voornamelijk uit eiwitten zijn opgebouwd. De functie hiervan is dat het een soort pantser voor de huid is. 

Buitenste huidlaag De buitenste huidlaag (stratum corneum) bestaat uit dode huidcellen (corneocyten). Onder invloed van UV-straling neemt het aantal keratinocyten toe. Door deze toename krijg je uiteindelijk een dikkere opperhuid en buitenste huidlaag. Dit is dus ook meteen de reden van een wat doffere huid.

De beste manier om je zomerhuid te verzorgen na een zonvakantie?

Neem op de eerste plaats voldoende nachtrust. Dit is namelijk het moment dat je huid aan het werk gaat en dus nieuwe huidcellen aanmaakt. 

Blijf nog even de zonnebrandcremé doorgebruiken. Of wellicht een mildere versie met wat minder SPF. Het gaat hier vooral om nazorg en niet zo zeer om je huid nog meer te beschermen tegen de zon. 

Hydrateer je huid met een goede moisturizer die veel vitamine C & E bevatten. Denk hierbij aan onze Kokos olie en Shea butter. Beide zitten ze vol vitamine E en beide hebben ze ook nogeens een SPF-filter.

Scrub regelmatig je huid, om de dode huidcellen weg te scrubben. Dit zal een gezonde celdeling stimuleren waardoor je huid een frisse en egale uitstraling krijgt

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd