BOVEN DE €50, GRATIS VERZENDING BINNEN NL

Droog haar door de koudere dagen? Wat kan je hier tegen doen?

Droog haar door de koudere dagen? Wat kan je hier tegen doen?

Het is inderdaad weer de tijd van het jaar, de tijd van extreem droog haar! Alles wat je in je haar stopt wordt opgezogen als een spons en je haar blijft kurkdroog. Je staat voor de spiegel doet olie in je haar en vlak voor je de deur uitgaat is deze olie op magische wijze verdwenen. En het enige wat je je afvraagt is: HOE DAN? HOW? Uhmm…nou dat wilde wij dus ook weten, dus we hebben contact opgenomen met haar en hoofdhuidspecialist Marlon Rozenblad die tevens producent is van de Tonka olie en Tonka moisturizer en ook nog eens meester is in het kappersvak.

Openstaande schubbenlaag & Bad hair day! 

Marlon legt uit dat er verschillende factoren meespelen in het krijgen van droog haar. Een van deze factoren is uiteraard het weer. Je haar is namelijk opgebouwd uit verschillende lagen waarvan de buitenste laag de cuticula/haarschacht noemen, of zoals Marlon het zegt: de schubbenlaag. Hij noemt dit de schubbenlaag omdat de buitenste laag bestaat uit doorzichtige keratine schubben die als dakpannen over elkaar heen liggen en daardoor de binnenlaag van het haar beschermt. Wanneer het haar extreem droog is, wilt dit aangeven dat de schubben laag open is gaan staan. Hierdoor wordt het haar statisch wat resulteert in…inderdaad een bad hair day! Het openstaan is dus de oorzaak dat het haar de olie opzuigt maar het verder droog blijft!

Oke, Marlon dit is nu helder! Maar hoe voorkom je dat?

Wat je nodigt hebt is een olie die de schubben weer sluit. Een van deze oliën is de Tonka olie. Deze olie is een eeuwenoud inheems recept uit het Amazonegebied van Suriname. En in plaats van een hele academische uitleg te geven over tonka olie, hebben we een paar eigenschappen van de olie voor jou op een rijtje gezet:

* Tonka olie sluit de schubbenlaag waardoor het haar minder droog en pluizend wordt

* Tonka olie wordt opgenomen in de haarkiem wanneer het op de hoofdhuid wordt aangebracht, waardoor het gedeelte van je haar onder de schubbenlaag (de cortex) ook gehydrateerd blijft.


* De olie ontstopt de poriën waar andere oliën de poriën juist verstoppen doordat ze te dik zijn voor de hoofdhuid. Deze poriën raken vaak verstopt door gebruik van verkeerde oliën/haarvetten en haargel. Ook kan stress een oorzaak zijn van verstopte poriën

* De olie zorgt voor celdeling. De celdeling brengt de bloedcirculatie in de hoofdhuid op gang waardoor het haargroei stimuleert.

* Door de olie te gebruiken vóór het douchen, vormt het een beschermlaag voor het haar en beschermt het tegen de chemicaliën in het water.

Naast het gebruiken van de olie geeft Marlon nog 3 tips:

1. Zorg ervoor dat (vooral wanneer het regent) je een regenkapje draagt alvorens je een muts op doet

2. Pas op met kraanwater, hier zitten veel chemicaliën in die het haar kunnen beschadigen. Het beste is om bij de laatste spoelbeurt van het haren wassen bronwater te gebruiken. De chemicaliën die in het water aanwezig zijn kunnen namelijk botsen met de Tonka olie.

3. Voedt jezelf goed. Haar is een soortig afvalproduct van het lichaam. Wanneer de voeding goed is, is de afval ook goed. Voedt je daarom met veel eiwitten en vitamine C, vooral tijdens de wintermaanden. Haar is namelijk opgebouwd uit de harde keratine (90%), deze stof wordt aangemaakt door eiwitten.

Hier zijn nog een paar tips:

Tot zover de tips van Marlon Rozenblad.

Bent u overtuigd? Bestel dan hier de Tonka olie. Liever het combinatiepakket van Tonka olie en moisturizer? Bestel die dan hier.

Last van andere hoofdhuid aandoeningen?

Heeft u last van andere hoofdhuid aandoeningen? Bekijk dan de Hot Oil Treatment die door Marlon Rozenblad is ontwikkeld. Met dit 100% natuurlijke product helpt hij mensen in binnen- en buitenland die vaak geen oplossingen krijgen bij hun huisarts en/f dermatologen. 

 

Laat een reactie achter

Translation missing: nl.blogs.comments.description

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd